Grote Watermaker voor gemeenschap

Er bestaan diverse producenten van grote “water uit de lucht”-watermakers. Watermakers hebben een capaciteit variërend van 10 liter tot wel 10.000 liter per dag onder gunstige omstandigheden. Grote AWG-systemen zouden heel goed op gemeenschapsbasis in het drinkwater kunnen voorzien. Vooral daar waar er geen oppervlaktewater en grondwater meer beschikbaar is (toenemend probleem).

De stichting Happy With Water verzamelt geld voor de realisatie van dit soort projecten. Wij kopen de meest gunstige grote AWG-watermaker die op zonne-energie kan functioneren. Wij begeleiden de implementatie voor een succesvolle introductie van deze AWG-watermaker. Aandacht moet worden besteed aan een juiste sociale inbedding in de gemeenschap en juiste opleiding/instructie voor gebruik en onderhoud.

Deze toepassingen vinden al in bescheiden mate plaats. Zie hiervoor bijvoorbeeld dit filmpje. Het bedrijf Watermaker India heeft in een tweetal dorpen een systeem voor de gemeenschap neergezet. Wij willen alleen wel systemen die werken op zonne-energie.

AWG-watermaker voor een gemeenschap